Trend Alarmı: Hasır çantalar

Hasır Çanta yaz aylarının vazgeçilmezidir. Hasır çantalarda en çok dikkat çeken özellik üzerinde boncuk ve işlemenin olmasıdır. Hasır çantalar küçük bir bavul niyetinde kullanılabilir.  Ona uygun tarzda kıyafetler ile desteklenmesi gerekir. Hasır çantanın kulplarına takılan çeşitli aksesuarlar, çantanın daha gösterişli hale gelmesini sağlar. 

Hasır çanta kombinlerken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir.

  • Hasır çantanın renk tonu kıyafetlerin ince detaylarına uygun olması gerekir. 
  • Parlak renkler kullanılacaksa hasır çantadaki boncuk detayı minimal olmalıdır.
  • Hasır çanta kombininde genellikle sarı, turuncu, pembe, beyaz renkler kullanılmalıdır.
  • Hasır çantanın kulpu etek ve elbise boyuna uygun olmalıdır.

Hasır çanta kombininde yine hasır detaylara yer vermek kombinin güçlenmesini sağlar.  Bilinenin aksine hasır çanta kombininde metal detaylar oldukça güzel durur. Önemli olan metal detayların nerede olduğudur. 

Hasır Çanta Yapımı

Hasır Yuvarlak Çanta hasır çantaların başını oluşturur. Hasır çanta denilince akla ilk gelen odur. Bu tarz çantalar boncuk kumaş dantel detayları ile süslenir.  Kumaş konusunda en çok kendini ele veren çanta kare hasır çantadır. 

Bu tarz çantaların yapımı oldukça kolaydır. Fakat işlemesine göre değişir. Hasır çanta aynı zamanda kağıt ipten de oluşturulur. Oldukça sağlam olan bu ip çantaya ayrı bir hava katar.  Ayrıca bu ipte dantel detayı çok hoş durur. 

Kolay hazır çanta yapımı bir çok kişinin dikkatini çekmiştir. Bu sebeple son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. 

Hasır Çanta Modelleri

Model olarak kombine en yakışan tür yuvarlak hasır çantalardır. Bu tür çantaların koyu renkler ile kombinlenmesi zordur.  Koyu tek renk şeklinde kombinlemek gerekir. Kullanılan takı ve saç stilinin geçişleri yumuşak olursa yuvarlak hasır çanta daha bir ön planda olur. 

Hasır Çanta büyük boyutlara ulaştığında genellikle uzun elbiseler ile kombinlemek gerekir. Bununla birlikte çanta ne kadar büyük olursa etek boyu o kadar uzun olması gerekir. Kısa elbise kullanılacaksa çantanın ufak olması son derece önemlidir. Elbisenin rengi çantanın kenar detaylarından oluşursa kombin göze daha güzel görünür.

Etek boyunu daha hareketli yapan ayakkabılar  tercih edilirse kombin tamamlanır. Nude tonlarda hafif bir makyaj ile kombini sonlandırmak daha iyi sonuç verir. 

Ayrıca Hasır Çanta sade ve düz renkte olması gerekmez. Sarı temanın arasında pembe ve turuncu geçişler oldukça güzel durur. Bununla birlikte hasır çantanın kulplarına beyaz deri detayları eklemek çantaya avangartlık katar. 

Hasır Çanta Örme detaylar ile oldukça sağlam görünür. Bu tarz çantaların kombinlenmesi de soğuk renklerde kullanılabilir. Özellikle buz mavisi ile beyazın karışımı kombine mükemmel uyum sağlar.  

Hasır Omuz Çantası son zamanlarda özellikle kulpları ile dikkat çeker. Sarı sade hasır çantaya siyah ve kahve tonlarında kulp takılması daha minimal görüntü verir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir